Kiitos ei ole kirosana

Jaahas, on taas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta. No, korjataanpa asia! Tämän kertaisessa kirjoituksessa haluan matkia miestäni Pietaria, ja kirjoittaa kiitollisuudesta.

Niin monesti meiltä jokaiselta, myös miulta, unohtuu sanoa kiitos. Kuinka paljon me valitamme ja arvostelemme, mutta emme pysähdy kiittämään tai kehumaan? Itse olen enemmän kirjoittelija, kuin tunteistani ääneen puhuja. Puran fiiliksiäni paljon mieluummin musiikkiin tai piirtelyyn, kuin asioiden julki tuomiseen. Nyt on kuitenkin aika kiittää.

1. Pietari. Mies, jolta olen oppinut elämästä enemmän kuin keneltäkään muulta. Ihminen, joka saa miut nauramaan ja suuttumaan ja tuntee miut läpikotaisin. En koskaan uskonut, että voisin oppia luottamaan keneenkään näin paljon. Monta haavaa on paikattu. Kiitos, kun olet. Pelkkää puhdasta rakkautta <3

2. Perhe. Perheen käsite on miulle monimuotoinen. Käsitän perheekseni sisarukseni kaukana Pohjois-Karjalassa, heihin tahtoisin olla mahdollisimman paljon yhteyksissä jatkossakin. Toinen, ja ihan suunnattoman rakas perheeni on täällä, Pietarin sisko Helena perheineen. Myös kaikki Pietarin muut sisarukset ovat tärkeitä. Pus!

3. Avustajat. Olemme saaneet molemmat Pietarin kanssa palkattua ihan huippuja avustajia ympärillemme tekemään arjestamme hyvää. Heidän kanssaan on hauskaa, ja voi luottaa siihen, että on turvassa ja saa apua kun sitä tarvitsee. He takaavat sen, että saan elää itsenäistä elämää.

4. Vamma. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut syntyä juuri näin, juuri tähän kehoon. Vammani on tuonut mukanaan paljon rajoitteita ja ikäviä vaiheita hengityskonehoitoineen aikaisemmin, mutta kaikesta on aina oppinut ihan mielettömästi elämästä. Pyörätuoli on osa minua, enkä olisi Maiju ilman sitä. Vaikka välillä on vaikeaakin, niin uskon että kaikella tällä on tarkoituksensa.

5. Elämässäni ja vaikeissa vaiheissani mukana olleet ihmiset. Kiitos teille, jotka olette jossain vaiheessa hoitaneet tai avustaneet miuta. Joensuussa hoitoringissäni mukana olleet hoitajat, Ilomantsin Toivonlahden kaikki hoitajat ja muut ihmiset siellä, kouluavustajani Sirkka, ja kaikki muut hoitajat tai avustajat joita olen kohdannut. Kiitos kuuluu myös ”hovi-taksikuskillemme”. Unohdan varmaan puolet ihmisistä ja nimistä, mutta kiitos!

6. Kaikki miuta kannustaneet ihmiset Facebookissa ja muualla sosiaalisessa mediassa. Kaikki te, jotka olette tulleet juttelemaan tai laittaneet viestejä. En aina ossaa suhtautua kehuihin, mutta teette päivästäni aina paremman!

 

Kiitoksen aiheita riittäisi vaikka millä mitoin, mutta tämä postaus on nyt tässä. Muistakaa välillä katsella ympärillenne ja kiittää. Lopuksi lainaus Haloo Helsingin biisistä ”Hetki on kaunis”.

Mä tajuta sain, että hetki on kaunis
Mä tajuta sain, että nyt tai ei koskaan tän hetken mä tahdon tallentaa
Mä hengittelen, olen täynnä voimaa
Mä tajusin sen, että onni on se, että mun sydän pamppailee
En odota aina uutta, muuten mä jään ilman mahdollisuutta elää elämää!

Hetki on kaunis

Hetki on kaunis

5 thoughts on “Kiitos ei ole kirosana

 1. Maiju, sinuun on ollut ilo tutustua <3 Ja nähdä miten <3 onni <3 astui taloon Sinun ja Pietun rakkauden myötä <3 . Sinun tahtotilasi ja voimasi naisena pehmittää esteet ja vastoinkäymiset! Ihanaa että teidät Amor yhteen liitti 😀

 2. Hei Maiju ja kiitos siulle ihanasta kiitos-blogista♥
  Siun blogeja on niin hienoa lukea,kun olet niin positiivinen.
  olet myös hyvä taiteilija.
  Miunkin elämässä on kiitoksen aiheita,vaikka joskus on tuntunut,että niitä ei ole.
  Olen saanut tuntea suurta surua,kun olen menettänyt kaksi lasta.
  Eveliina kuoli 14vuotiaana Imatralla henkirikoksen uhrina ,Siitä on marraskuussa
  kulunut 15vuotta. Toinen ,vanhempi lapseni Virpi otti yliannoksen masennuslääkkeitä
  5 vuotta Eveliinan kuolemasta ja menehtyi niihin.
  Selviämisprosessi on ollut pitkä ,mutta kyllä elämä jo kantaa.
  Meillä on jäljellä viela yksi tytär Miia ja hänen kaksi lastaan. He tosin asuvat kaukana
  Lohjalla,joten ei voida kovin usein nähdä.
  Meillä itsellä on kaupunkiasunto Savonlinnassa,Kasinonsaarella ja vakituinen koti
  maalla Enonkoskella,
  Sinun Maiju ja Pietarin elämän seuraaminen on antanut miulle toivoa,että kaikesta
  voi selvitä ,kun yrittää♥
  Kiitos sinulle Maiju ja Pietarille uskosta elämään♥♥♥

  • Kiitos ihan mahtavasta kommentista, on hienoa, että olet jaksanut taivaltaa läpi vaikeiden aikojen ja ihana kuulla, että kirjoituksillamme on ollut positiivinen vaikutus. Jokaisella meillä on varmasti omat taakkamme ja murheemme kannettavana, mutta yhdessä niitä voi kantaa hieman kepeämmin. <3

 3. Pingback: Kiitollinen heistä kaikista - Pietar.in

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.