Matkahaaveita

Matkakuumeeni on yllättänyt miut. Tuleva Lontoon-matka oli aluksi (ja on osittain vieläkin) ihan karmean pelottava ajatus. Entisenä paniikkihäiriöisenä ajatus lentokoneeseen noususta tai suuressa kaupungissa joukkoliikenteessä matkustamisesta ei saa miusta ilon kiljahduksia irti.

Nyt kuitenkin odotan jopa matkaa. Salaa kaikilta, jopa nautin ajatuksesta nähdä ja kokea kaikkea uutta! Toki lisämausteensa mihin tahansa matkoihin tuo sähköpyörätuolilla liikkuminen ja mukana kulkevat apuvälineet hengitystukea myöten. Ja matkaseura, johon kuuluu rakkaan mieheni lisäksi myös henkilökohtaisia avustajia.

Olen lukenut kaikenlaista etukäteis-infoa Lontoossa liikkumisesta. Toivon yllättyväni positiivisesti, vaikka ajatus bussilla tai metrolla ajelusta niin isossa paikassa tuntuukin ahdistavalta. Karttojen lukeminen on vielä helppoa, mutta suunnistaminen oikeassa ympäristössä ei. Ja eihän kartoista tietenkään näy niitä muuttuvia olosuhteita kuten liikennettä tai katujen/raiteiden ylläpitotöitä jotka sotkevat aikataulujen suunnitteluja.

Haaveena olisi nähdä ainakin London Designer Outlet-ostoskeskus, London Zoo ja kaikkia pikku putiikkeja joissa myydään kaikenlaista söpöä. Lisäksi tahtoisin tutkiskella Hyde Parkia, käydä maailmanpyörässä ja nauttia päiväkahvit jossain kahvilassa seuraten ihmisvilinää.

Eniten kuitenkin toivoisin ylittäväni jälleen monta pelkoani. Että oppisin luottamaan siihen, että lentokoneen siivet ovat yhtä kantavat kuin elämänkin. Huojuvat, ehkä, mutta kestävät.

Minkälaisia matkakokemuksia Teillä on ulkomailta, oletteko matkustelleet ympäri maailman vai riittääkö koti-Suomen nähtävyydet? Kertoilkaahan kommenteilla! 🙂

Matkaan, laukut valmiina jo

Matkaan, laukut valmiina jo

8 thoughts on “Matkahaaveita

  1. Ollaan matkusteltu sähkäreiden, hengitystuen, hengityskoneen ja avustajien kanssa… ja nyt myös vauvan… ja kohta melkoisen taaperon kanssa…

    • Onko hengityskoneen ja hengitystuen kanssa matkustaessa joitain eroja? Siis mietin lähinnä kun itsellä oli joskus hengityskone, ja siitä olisi pitänyt silloin ainakin olla hirveän tarkat tiedot lentoyhtiölle. Hengitystuen kanssa taas ei tarvinnut juuri mitään. Toki miulla on vanhaa tietoa kyllä 🙂

      • Hengitystukea ei ehkä oteta niin vakavasti. Mutta jos paperit on kunnossa, saa varmasti tarvittavaa virtaa yms. Konehan on Sampolla sama. Ensin maskilla ja sitten trakarissa. Sampolle haasteellisyinta on että kone pitää olla myös siirtotuolissa, koska siirtyminen ovelta paikalle kestää niin kauan.

        • Itseasiassa mietinkin tuota siirtotuolilla siirtymistä, että sehän se on varmaan se haasteellisin kohta, jos konetta tarvitsee jatkuvasti. Mutta ratkaistavissa kuitenkin, kiitos nykytekniikan kun on koneisiin kannettavat akut ja kaikki 🙂 Kätevää, kun sama kone käy sekä trakariin että maskiin, käytti sitten kumpaa vain. Ennen muinoin miulla oli trakarissa sellainen iso laatikkokone, vasta myöhemmin tuli pienempi jota saattoi kantaa mukana, mut nykyinen maskin kautta käytettävä on siitäkin vielä pienempi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.