Neopets

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa yhdestä ”harrastuksestani”, nimittäin nettipelistä nimeltä Neopets. Olen viimeksi pelaillut tätä peliä joskus teini-ikäisenä, mutta muistin muutama päivä sitten petsit uudestaan, ja koukussahan sitä ollaan 😉

Mikä ihmeen Neopets?

Neopets on eräänlainen virtuaalilemmikki-sivusto, mutta vain paljon laajemmassa merkityksessä. Neopetsit ovat lemmikkejä, jotka elävät Neopia-nimisessä maailmassa. Maailma koostuu eri paikoista joille on omat ominaispiirteensä (Lost Desert on ns. Egypti ja Meridel keskiaikaan sijoittuva jne). Neopets on sivusto, jossa lemmikkejä paitsi hoidetaan, myös pelataan, tavataan uusia tyyppejä ja osallistutaan kilpailuihin. Pelaajat luovat myös itse sisältöä sivustolle.

Mitä siellä voi tehdä?

Lista on loputon. Pelata erilaisia pelejä joista ansaitaan Neopointseja, eli pisteitä joilla lemmikeille voi ”ostaa” tavaroita, luoda talon, rakentaa oman kaupan, lähettää lahjoja Neofriendseille eli peliä pelaaville ystäville, pitää omaa galleriaa, keskustella keskustelupalstalla tai vaikkapa osallistua piirrustuskilpailuun. Lisäksi kaikki tämä on täysin ilmaista, ellei sitten halua käyttää rahaa joihinkin lisätavaroihin joilla ei pelissä juuri ole merkitystä. Itse tykkään jutella englanniksi ihmisten kanssa ja tottakai pelailla pelejä.

Maksaako?

Rekisteröityminen ja pelaaminen on täysin ilmaista. Neocash, eli pelin oheistuotteisiin käytettävä valuutta on maksullista.

Turvallista?

Itse en ole törmännyt huijauksiin, viruksiin tai muuhun epäilyttävään sivustolla. Tykkään itse myös värikkäästä ja väkivallattomasta pelistä, kuin nykyajan Tamagotchit 😉

Siis pelaako aikuisetkin tätä?

Joo! Facebookissa on Neopetsiä pelaaville aikuisille oma ryhmäkin. Pelissä voi uppoutua ihan omaan maailmaansa, joka tempaa mukanaan.
Miut löytää pelistä nimimerkillä kettumaikki, ja otan mielelläni uusia Neofriendsejä! Peli löytyy täältä.

Neopets-sivusto

Neopets-sivusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.