The Sims

Jee, oon koukussa jälleen! Ai mihin? No, Simsiin tietysti. Ai mikä Sims? No istuhan alas ja ota kuppi kuumaa niin pääset lukemaan vähän tästä pelistä ja sen koukuttavuudesta.

Mikä Sims?

Sims on elämä-simulaatiopeli, jossa ohjaat pelihahmoja, luot perheitä tai lemmikkejä, keksit suvulle jatkoa tai vain rakentelet kaupunkia. Simsissä on hienointa sen moniuloitteisuus. Joinain päivinä keskityn pelkästään talojen rakenteluun luomalla vaikka country-henkisen kotitalon, tai rakentelen ison ostoskeskuksen vaatekauppoineen ja kahviloineen. Yksi suosituimpia pelitapoja on ns. legacy, jossa luot yhden simin ja etsit tälle puolison, saat heille lapsia joista valitset jälleen suvulle jatkajan. Isossa talossa asuu lopulta iso suku aina isovanhemmista lapsenlapsiin. Itse pelaan yhä Sims 2:sta eniten, vaikka omistan kolmosenkin. Kakkososaan löytyy ihan mieletön määrä ladattavaa fanien tekemää sisältöä esim. modthesims-sivustolta. Pelistä on julkaistu myös esim. Playstation-versio.

Miksi pelaan?

Pelissä ei ole koskaan tylsää hetkeä, vaan aina löytyy jotain tekemistä. Simsien perhekuvioita on hauska sotkea ja miettiä etukäteen, luoda sukupuu paperille tai yrittää pelata fanien keksimiä haasteita läpi. On myös kiva tehdä ihan omanlaisia taloja tai muita rakennelmia. Lemmikkejä on myös mukava omistaa pelissä tai yrittää vaikka paimentaa suurperheen äitinä kymmentä kersaa. En itseasiassa tiedä, onko pelistä mitään varsinaista hyötyä yhtään kellekkään, mutta tehokas ajantappaja ja viihdyke se on! Ajatukset ei ainakaan jää junnaamaan. Okei, olen joskus myös kokeillut hullutuksia kuten rakkaus-sotkuja tai netin pimeimpiä ladattuja, kuten vauvagrilliä. Ei, en kerro enempää.

Suosittelen ensimmäisenä metsästämään kirpparilta tai muualta Sims 2:sen, koska se on helpompi oppiakkin kuin muut osat. Olen tosi vanhanaikainen, mutta miusta grafiikatkin on kaikessa pikseliydessään paremmat siinä. Ykkönen olisi hienoa löytää vielä jostain.

Onko muita Sims-pelaajia, ja jos, niin miten pelaatte?

Sims-teinejä koulun pihalla

Sims-teinejä koulun pihalla

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.