Esteetön Tallinna – matkakertomus

Lähdimme käymään Pietarin kanssa Tallinnassa 5.-9.2. Reissu oli todella onnistunut, ja ajattelinkin kirjoitella hieman postausta siitä, miten matka sujui.

Aloitimme matkan invataksimatkalla juna-asemalle ja junalla Helsinkiin. Tavaroita oli mukana se vakiomäärä, eli kaksi matkalaukkua, putkikassi, nostolaite, suihkutuoli sekä me matkaajat sähkäreillä sekä kolme innokasta henkilökohtaista avustajaa ja heidän laukkunsa. Karavaani sulloutui ketterästi taksiin ja junaan. Junasta veimme tietenkin molemmat invapaikoista, sekä kaksi avustajapaikkaa ja yhden ylimääräisen. Tällä kertaa oli todella helppoa, kun lastenvaunuja koko reissun aikana tuli samaan vaunuun vain yhdet. Yleensähän junamatkat ovat yhtä palapeliä lastenvaunujen takia. Tälläkin kertaa oli avustajien paikat myyty muille ihmisille moneen kertaan päällekkäin, joten vähän piti nurista.

Asemalla meitä oli jälleen vastassa tuttu taksiyhtiö kahden invataksin kanssa ja suuntasimme tuttuun Scandic Park-hotelliin yöksi. Hotelli on aina turvallinen vaihtoehto, koska tiedämme jo, millaisen invahuoneen saamme. Avustajat yöpyivät toisessa, ns. perhehuoneessa. Siivous oli tosin jäänyt huoneessa vähän hunningolle, mutta eipä tuo paljoa haitannut. Rankan reissupäivän päätteeksi syötiin kebabia ja käytiin Hartwall Areenalla katsomassa Disney On Ice-jääshow. Show oli ihan hieno, mutta ehkä hieman odotin jotain suurempaa. Eniten tykkäsin Frozen- ja Pieni Merenneito-osuuksista. Rahastusta kyllä kaikki oheistuotteiden ja popcornin myynti hintojen hipoessa taivaita, mutta pakkohan se Pärsky-pehmo oli saada. Ensimmäisen kerran nimittäin olisin jo Lontoossa halunnut esitykseen, mutta silloin ei aikataulut natsanneet ja osa esityksistä oli loppuunmyyty. Seuraavana aamuna nautimme rauhaisasti aamukahvit, koska laivamme lähti vasta iltapäivällä kohti Tallinnaa.

Peter Pan ja Helinä-keiju

Peter Pan ja Helinä-keiju

Kapteeni Koukku

Kapteeni Koukku

Frozen

Frozen

Frozen oli upea kokemus

Frozen oli upea kokemus

Laiva, TallinkSilja Superstar, oli esteetön lukuunottamatta manuaalilla liikkuville varmasti hankalien kynnysten vuoksi. Sähkäreillä ei ollut ongelmaa ja jopa laivan invavessa oli kiitettävän iso. Kiertelimme laivan kaupat ja mietimme ostoksia etukäteen. Kahvia juoden oli mukava taittaa parituntinen matka merellä. Avustajat raahasivat kiitettävästi tavarat kumpaakin suuntaan pitkää terminaalikäytävää pitkin. Onnea on hyvät avustajat!

 

Paatilla

Paatilla

Maisemia

Maisemia

Tallinnassa yövyimme 3 yötä Tallinn Seaport Hotellissa aivan terminaalin vieressä. Olimme varanneet hotellista yhden invahuoneen ja yhden kolmen hengen huoneen avustajia varten. Hotelli oli todella siisti ja aamiainen varsin hyvä niin halvaksi hotelliksi. Invahuoneessa oli iso kylpyhuone ja muutenkin huone oli tilavampi kuin missään Suomen hotelleissa, joissa olemme yöpyneet.

Vamaset Tallinnassa

Vamaset Tallinnassa

Maisemia

Maisemia

Satamaa

Satamaa

"Pienet" shoppailut

”Pienet” shoppailut

Päivät sujuivat nopeasti ja kotiinpaluu sujui ilman ongelmia. Juna-asemalla olivat ikävä kyllä narkomaanit vallanneet invavessan, mutta onneksi ystävällinen siivooja neuvoi miulle toisen vessan, jota ei kyllä missään mainosteta… ovelaa. Asemalta ostettiin myös ruokaa kotimatkaa varten. Junamatkan jälkeen istuttiin vielä autossa yli tunti kotimatkaa, ja viimein omaan sänkyyn pötkähtäminen ei taaskaan tuottanut pettymystä. Reissaaminen on ihanaa, mutta niin on kotonakin oleminen!

Kiitos matkalla olleille seurasta, Tallinna sai ihastumaan itseensä ihan uudella tavalla.

2 thoughts on “Esteetön Tallinna – matkakertomus

  1. Pingback: Puisto, museo, shoppailua… – Reissu Tallinnaan meni näin - Pietar.in

  2. Pingback: Helmikuun hetket – Kohokohtana Tallinna - Pietar.in

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.